free web hit counter


Chlazení serverovny a optimalizace datového centra

Drtivá většina firem a institucí prochází v současné době vnitřní konsolidací. Snahou je optimalizovat datová centra, zvýšit produktivitu, omezit neefektivní procesy – a přesně stejné požadavky je možné klást i na klimatizaci a chlazení serverovny. Uvažujte rovněž o tom, jak provozovat datová centra šetrněji k životnímu prostředí, neboli v duchu Green IT.

Optimalizace datového centra

Každý provozovatel datového centra dříve či později narazí na velmi náročný úkol: jak provozovat stále větší objem instalované IT techniky co nejekonomičtěji a zároveň dostatečně bezpečně. Pro každé datové centrum je z těchto důvodů užitečný monitoring či přímo profesionální služba optimalizace datového centra. Vhodné uspořádání a nastavení zařízení, přesnější představa o energetické efektivitě (PUE) a kombinace aktivních i pasivních prvků chlazení serverů nám pomůže dosáhnout potřebné účinnosti s přijatelnými pořizovacími náklady a zároveň vytvořit prostor pro budoucí rozvoj datacentra. Modernizace datového centra, vč. jeho konsolidace je většinou násobně levnější než jeho rozšiřování.

Chlazení serverovny

Správný návrh a vyladění chlazení serverovny je zásadní nejen z důvodu spolehlivého provozu, ale i celkové ekonomičnosti datacentra. Společnost COMPLETE CZ navrhuje chlazení serverovny „na míru“, s optimálními pořizovacími a provozními náklady, energeticky efektivní a šetrné. Dokáže realizovat dílčí i ucelené řešení, včetně kompletní integrace non-IT infrastruktury datových center.

Všechny služby jako je optimalizace chlazení serverovny, modernizace klimatizace serverovny, optimalizace datového centra, instalace a servis potřebných zařízení dodává společnost COMPLETE CZ, která má v této oblasti dlouholeté zkušenosti a řadu spokojených zákazníků po celé České republice, včetně řady firem z českého žebříčku TOP100.

Další informace najdete na našich webových stránkách www.datacentra.cz, kde se dozvíte více.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation