free web hit counter


Jaký notebook na vánoce do deseti tisíc?

Koupit slušný notebook pod deset tisíc korun je tvrdý oříšek. V akčních letácích sice najdete notebooky i za takovou cenu, ale většinou je někde háček – jedná se o špatně prodejné nevyvážené modely se slabými procesory, minimální operační pamětí, ošizenou kvalitou komponentů atd. Rozhodně se dá počítat s tím, že seženete nějakou výkonnou, nebo herní sestavu, přesto se dá vybrat i slušný model.

Nepočítejte s tím, že byste si na tak levném notebooku zahráli nejmodernější hry, ale pár let staré kousky s nižším rozlišením by se hrát asi daly. Jako nejlevnější přijatelný model bych vybral http://www.datart.cz/Notebook-HP-HP-650-15-6-B980-2G-320-DVD-B-Lnx.html Dá se koupit dokonce za 9 tis Kč, jeho slabinou je příliš malá operační paměť, ale ta se dá dokoupit. Případně se dá koupit model s o něco horším procesorem, ale větší pamětí http://www.datart.cz/Notebook-HP-HP-650-15-6-B830-4G-500-DVD-B-W8.html a nebo pak už lepší model http://www.datart.cz/Notebook-HP-Pavilion-15-b025ec-ULV-B987-4G-500-8H-red.html , ale v šílené červené barvě a za víc peněz.

Možná se ptáte, proč HP? Protože HP je značka kvalitních produktů. V posledních několika letech se HP sice vydalo i do boje v nižší cenové kategorii a tam se kvalita nedá srovnávat s HP notebooky za 30 tisíc, ale i tak máte aspoň nějakou kvalitu oproti výrobcům, jako je Acer nebo Asus. Tito dva výrobci se zase vydali opačným směrem a jejich dražší modely jsou velmi kvalitně zpracované.

Výhodou prvních dvou uvedených kousků je matný displej. U velmi kvalitních lesklých sipslejů, jakými disponují například Macbooky se rozdíly mezi matným a lesklým displejem stírají. U horších notebooků lesklé displeje extrémně odrážejí světlo a stačí, když vám do pokoje zasvítí sluníčko a nevidíte na notebooku nic.

U notebooků do 10 tisíc počítejte s průměrným vzhledem, integrovanou grafickou kartou, na které si nezahrajete modernější hry a slabým procesorem o dvě generace starším, než u současných modelů. Notebooky, které se dnes prodávají za 10 tisíc, se před třemi roky prodávaly za 15 tisíc. Výrobní náklady se už nikam dál snížit nedají a za 10 tisíc korun dostanete tři roky starou technologii. Je to asi jako když si koupíte novou Dacii Logan. Je to nové auto, ale technologicky je zastaralé a šetřilo se na něm, kde se dalo.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation