free web hit counter


Představujeme Citroen C4

Citroen C4 je jeden z modelů automobilky Citroen a je považován za nástupce vozu Citroen Xsara. Citroen C4 je rodinný vůz menších rozměrů a prodává se již od roku 2005. Na českém trhu se objevil až o rok později, tedy v listopadu roku 2005. Citroen C4 se prodává buď jako třídveřové kupé nebo jako pětidveřový hatchback. Od roku 2006 se vyrábí taktéž sedmimístná verze tohoto automobilu. V některých zemích můžete narazit také na verzi sedan. Dále se automobily Citroen C4 vyrábějí buď s benzinovým, nebo s naftovým motorem.

Automobilku Citroen zdá určitě každý, i ten, který se ve vozech příliš nevyzná. Jedná se totiž o výrobce automobilů s dlouhou historií, za několik let oslaví sto roků své existence. Byla totiž založena roku 1919 Francouzem André Citroenem. André Citroen se nezasloužil pouze o založené celé společnosti, ale vytvořil jí také emblém, který má automobilka dodnes – dvojitý šíp. Téhož roku vyprodukovala automobilka Citroen první vůz, jednalo se o Citroen 10 HP.

Tento vůz se nestal pro automobilku Citroen významný jen tím, že to byl její první vyráběný model, ale také tím, že to byl první vůz, který se ve Francii začal zhotovovat ve velkých sériích. Roku 1922 společnost Citroen začala prodávat další svůj vůz, tentokrát nesl označení 5 CV. V roce 1925 podnikla automobilka Citroen na tu dobu velmi odvážný reklamní krok, kdy na Eiffelově věži zavěsila světelný nápis Citroen. Od té doby popularita společnosti Citroen neustále rostla, dnes se řadí mezi ty nejdůležitější producenty aut.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation