free web hit counter


Výběr outdoor obuvi se řídí jasnými pravidly

Turisté již dávno vědí, že základem pro jakýkoliv výlet je kvalitní obuv. Nevhodné boty mohou způsobit i z menšího výletu utrpení, na které bude majitel těchto bot dlouho vzpomínat. V dnešní době můžeme na trhu najít spoustu obuvi různé kvality a provedení. Rozhodně není dobré vybírat pouze na základě ceny, kdy můžeme koupit obuv za několik stokorun, která však nebude pohodlná a vydrží pouze několik týdnů.

Pro snadnější výběr kvalitní outdoor obuvi jsme pro vás připravili několik tipů, které ulehčí nákup. Prvním tipem je kvalitní podrážka, která by  měla být dostatečně tvrdá, aby jste při výšlapech necítili nerovnosti a kamínky. Slabší podrážka by také nemusela vydržet ostré hrany kamenité cesty a mohla by se rozříznout popřípadě prasknout.

Při nákupu jakékoli turistické obuvi je nezbytné věnovat pozornost podrážce. Ta by měla být dostatečně tvrdá, abyste pak během výletu necítili každý kamínek. Kvalitu podrážky můžete ověřit testem, při kterém se snažíte ohnout špičku a patu obuvi směrem k sobě. Pokud vám to nepůjde anebo zcela minimálně, je obuv kvalitní. Dalším kritickým místem je spojení svršku boty s podrážkou. Jestliže je spojení dosáhnuto za pomoci šití, je to v pořádku a s velkou pravděpodobností se obuv nerozpadne.
Po zkontrolování švů se můžete přesunout na kontrolu špičky obuvi,  která musí být odolná proti okopávání a promočení. Toho je dosáhnuto při použití gumy, kůže či jiného odolného materiálu. K uvazování doporučujeme volit tkaničky, které se navlékají do kovových ok – ty zajišťují nejdelší životnost ze všech technologií.
Povrchovou úpravu doporučujeme v podobě celokožené obuvi, která vydrží nejhorší zacházení. Při koupi obuvi se doporučuje vybírat velikost o palec větší, případně zkoušet zásadně při tom, když máte na nohách silnější nožky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation