free web hit counter


Zateplení fasády se vyplatí, ale …

I když má u nás zateplení fasád vybudovanou téměř 20ti letou tradici, stále se při realizování zateplení vyskytují zásadní chyby. V konečném důsledku může mít špatně provedené zateplení fasády velký vliv na životnost a především funkčnost celého systému, která se dříve nebo později může projevit estetickými defekty fasády nebo v nejhorších případech až odtržení izolačních desek od podkladu. Investice do tohoto opatření je sice návratná, ale jen za předpokladu, že bude dodržena vhodná skladba a technologický pracovní postup.

Jedna ze zásad jak si zachovat co nejdelší životnost zateplovacího systému je správně zvolit izolační materiál. Mezi nejrozšířenější tepelné izolace patří fasádní polystyren. Vzhledem k jeho pořizovací ceně a dobrým tepelně izolačním vlastnostem je velmi rozšířený nejen u rekonstrukcí a renovací fasád, ale i u novostaveb, bytových a panelových domů. Mějte na paměti, že polystyren se v ČR vyrábí, ale také dováží z okolních států. Doporučujeme vždy vybírat tzv. českou kvalitu EPS, která splňuje veškeré požadavky na použití do kontaktních zateplovacích systémů ETICS. Musíme upozornit na fakt, že zahraniční fasádní polystyren má zpravidla nižší objemovou hmotnost a horší tepelně izolační vlastnosti. Díky nekvalitnímu izolantu si můžete snížit životnost zateplení fasády o několik let. Taková investice do zateplení potom postrádá tížený efekt.

Neméně důležité pro zachování maximální životnosti ETICS je dodržovat správné technologické postupy. Informujte se u odborníku jak správně nalepit polystyren, jak provést armovací vrstvu, čím a jak kotvit fasádní polystyren, jakou povrchovou omítku použít? Na tyto otázky najdete odpovědi u specializovaných realizačních firem nebo na odborných webech s touto tématikou.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation