free web hit counter


Cena zlata

Cena zlata se nemění a trvá to tak již dlouhou řadu let. Někteří lidé tento fakt někdy zpochybňují a tvrdí, že cena zlata dostoupila určité hodnoty a ta bude zákonitě klesat. Toto tvrzení není vůbec pravdivé a nezakládá se na žádných reálných faktech. Naopak již v minulosti se zlato stalo universální a globální měnovou jednotkou uznávanou všemi státy. Cena zlata je určována světovými trhy a vyjadřuje jakousi konstantu, od které se vyvíjejí a odrážejí ceny ostatních produktů, surovin a zboží.

Proto je investování do zlata, jinak řečeno nakupování zlatých výrobků prozíravou investicí. Investiční zlato je specifickou formou zlata, která slouží k ukládání a zhodnocování úspor. Jde o bezpečnou formu ukládání peněžního kapitálu. Investiční zlato jsou většinou zlaté slitky nebo zlaté cihly. Výhodou těchto předmětů a této varianty ukládání úspor je především skutečnost, že zlato má velkou hustotu. To umožňuje vyrobit například zlaté slitky o velikosti cigaretové krabičky, která má ale váhu zhruba dva kilogramy.

Na trhu je několik firem zabývajících se výrobou zlatých slitků, zlatých cihel nebo zlatých mincí. Jednou z nich, které patří v tomto oboru ke špičce, je výrobce Argor. Argor vyrábí převážně zlaté slitky ryzosti 999 Au, od váhy několika gramů až po jeden i více kilogramů. Tomu odpovídá samozřejmě i cena zlatého slitku. Zlaté slitky mají obdélníkový tvar, je na nich vyraženo logo výrobce, váha, ryzost případně i jiné piktogramy a celkový vzhled zlatého slitky je velmi efektní.

Vzhledem ke skutečnosti, že cena zlata je prakticky neměnná, je nákup zlata v podobě zlatého slitky velice výhodnou a prozíravou investicí. Lepší variantou úschovy a ochrany tohoto produktu je mít ho doma ve svém vlastním trezoru. Přece jenom uložení zlata v podobě zlatých slitků, nebo zlatých cihel či zlatých mincí do bankovního sejfu neskýtá záruku naprosté jistoty a bezpečnosti. Toto uložení je závislé na mnoha okolnostech, které sami nemůžete ovlivnit.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation