free web hit counter


Testujeme dvoulitrový Citroen C4

V našem redakčním testu představujeme zástupce nižší střední třídy – hatchback Citroen C4. Ten je v poslední inovované verzi s většími rozměry, vyspělejší technikou a s minimem kompromisů. Na voze se nám líbí i to, že růst rozměrů neměl vliv na spotřebu, která se oproti předchozí verzi výrazně snížila.

Podíváme-li se na rozměry, vidíme auto s velmi příjemnými rozměry – délka narostla o 55 mm na současných 4329 mm, šířka o 17 mm na 1789 mm a výška o 32 mm na 1491 mm.

Zavazadlový prostor rozrostl na uspokojivých 408 litrů, což je o celých 82 litrů více. Vlastníci Xsary budou s tímto rozměrem seznámeni a dobře ví, že je to rozměr dostatečný pro rodinnou dovolenou.

První, co si hlouběji rozebereme, je pohled řidiče, který zaznamenal taktéž jisté změny. Při vstupu do C4 si všimnete, že zmizel pevný střed u volantu, přibyla funkce mrtvého úhlu, díky lepšímu rozhledu z vozidla a byly zvětšeny tlačítka na palubní desce. Na voze Citroen C4 se nám také líbí to, že při razantním brzdění automobil sám vyhodnotí krizovou situaci a upozorní ostatní řidiče nouzovou signalizací blikačů.

Vnitřní část vozu působí velmi slušným dojmem, líbili se nám použité materiály a to včetně do detailu promyšlených maličkostí jako jsou měkké plasty kolem míst, s kterými přicházíte nejčastěji do styku. Připlatíte-li si vyšší verzi, můžete získat velmi pohodlná sedadla s masážní funkcí. Je vidět, že Citroen C4 má promyšlené i odkládací prostory, nalezneme zde v dnešní době již standardní úchyt na pet láhev, do kterého se vleze i větší jeden a půl litrové balení. Pro majitele smartphonů, navigací a dalších elektronických zařízeních přijde jistě vhod 230V zásuvka v oblasti loketní opěrky, či chlazená přihrádka, do které se vám pohodlně vlezou 4 piva. V pokračování článku se podíváme na další součásti vozu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation