free web hit counter


Chcete na rekvalifikační kurz?

Pokud jste právě bez práce, trávíte čas hledáním práce, na úřadu práce … není to snadné období. Hledání nové práce je stresující a v případě, že ve vašem životopise nemáte kolonku vzdělání příliš plnou, je to ještě těžší. S tím vám ovšem může výrazně pomoci rekvalifikace. Ještě ke všemu pokud stát přispívá na rekvalifikace až padesát tisíc korun.

Jestliže splníte podmínky pro rekvalifikaci, máte dvě možnosti, z kterých si můžete rekvalifikaci úřadu práce vybrat. První z možností je taková, že vám rekvalifikační kurz vybere přímo úřad práce. V tomto případě je vám rekvalifikační kurz plně hrazen včetně dopravy a k tomu získáváte podporu v nezaměstnanosti. Ovšem, aby vám úřad práce všechny tyto výdaje hradil, podepisujete s ním dohodu o rekvalifikaci. V této dohodě se také pojednává o tom, že pokud rekvalifikaci bez vážného důvodu ukončíte nebo pokud později odmítnete nastoupit do zaměstnání, které odpovídá nově nabité kvalifikaci, budete muset úřadu práce peníze vracet.

Druhou možností je možnost vybrat si rekvalifikaci podle vaší volby. V tomto případ si sám zájemce vybere rekvalifikační kurz a rekvalifikační zařízení, u kterého si rekvalifikaci také sám zajistí. V případě této rekvalifikace vám úřad práce proplatí samotnou rekvalifikaci, pokud ji schválí. Nepočítejte ovšem s úhradou ostatních nákladu jako je doprava a už vůbec ne s podporou v nezaměstnanosti. Tato rekvalifikace je určená pro lidi, kterým jde především o vzdělání a zkušenosti.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation