free web hit counter


Kašmírové pánské svetry jsou několikanásobně hřejivější než svetry z ovčí vlny

Typickou součástí zimního pánského šatníku jsou svetry. Podle toho, jak moc je muž zimomřivý, mohou být spíše teplé nebo lehčí. Mužům obecně nebývá tolik zima jako ženám, proto si mohou dovolit chodit v oblečení, které není tolik hřejivé. Jsou ale muži stejně zimomřiví, jako ženy a ti bezesporu ocení, že mají k dispozici několik velmi hřejivých svetrů, ve kterých se budou dobře a pohodlně cítit i v těch největších mrazech. Nejhřejivějším materiálem je kašmír. Proto by žádnému ze zimomřivých mužů neměl chybět kvalitní kašmírový svetr.

Levný kašmírový svetr ale zpravidla neznamená kvalitní kašmírový svetr

svetryPřipravte se na to, že nebude nijak levný. Kašmírové svetry se řadí mezi luxusní pánské svetry, ale když přivřete obě oči a vyšší částku za něj zaplatíte, budete velmi překvapení, jak je lehký a jak dokonale dokáže zahřát. Máte-li zkušenosti s huňatými svetry z ovčí vlny, můžete počítat s tím, že kvalitní kašmírový svetr bude několikanásobně hřejivější. Proto nebude muset být ani tak silný, aby vás mohl hřát stejně, jako svetr z ovčí vlny. A pokud si pořídíte silnější kašmírový svetr, můžete si být jistí, že ani v mrazech, kdy teploty klesají po mínus dvacet stupňů, vám nebude zima.

Možná by vás zajímalo, proč jsou kašmírové pánské svetry tak hřejivé. Je to především díky vzácné surovině, kašmíru. Vysoce kvalitní kašmír se získává vyčesáváním podsady srsti kozy kašmírské. Ta žije v nehostinných oblastech Číny, Tibetu, Mongolska a Afghanistánu, kde se teploty v zimě běžně pohybují kolem mínus čtyřiceti stupňů. Mluvíme ale pouze o kozách kašmírských žijících ve volné přírodě. Tyto kozy se ale začaly chovat ve stájích podobně jako u nás krávy, a to způsobilo zhoršení kvality jejich srsti díky mírnějším klimatickým podmínkám a stresu, který kozy ve velkochovech denně zažívají. Velkochovům se podařilo stlačit dolů cenu kašmíru, ale jeho kvalita výrazně poklesla. Proto se při nákupu kašmírových svetrů neřiďte jejich cenou, protože nejlevnější v tomto případě neznamená nejhřejivější. Pouze kvalitní suroviny zpracovávané tradičním způsobem dělají z kašmírových svetrů opravdové luxusní zboží.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation