free web hit counter


Vybíráte vhodný a efektivní podnikový systém?

Při růstu firmy se dostane do fáze, kdy se již neobejdete a musíte používat podnikový informační systém neboli ERP (Enterprise Resource Planning). Označení ERP zahrnuje software, který se v podnicích využívá pro řízení a integraci činností jako jsou například plánování, prodej/nákup, personalistika, finance a další. Informační systém zahrnuje aplikace pro jednotlivé oddělení. Výhodou podnikového informačního systému je jeho globální použití.

Jak vybrat podnikový systém?

Ptáte se jak vybrat vhodný informační systém právě pro vaší firmu? Výběr není rozhodně snadný a vyžaduje ucelený přehled o systémech, který nabízí český trh. Mnoho specializovaných firem se vývojem ERP systémů zabývá po řadu let a mají vyladěné verze pro menší a střední firmy. Větší firmy naopak vyžadují robustní a ucelené řešení pokrývající rozsah všech agend. V souvislosti s podnikovými IT systémy narazíte na tyto pojmy:

  • CRM (Customer Relationship Management) neboli řízení vztahů se zákazníky. Zjednodušeně jde o proces shromažďování, analýzy a dalšího využití informací o klientech firmy. Cílem je zajištění efektivní interakce firmy s klienty.

  • DMS (Document Management System), je hojně využívající systém pro správu dokumentů. K běžným funkcím patří začleňování dokumentů, jejich správa a archivace.

  • CMS (Content Management System) neboli systém pro správu obsahu.

  • BI (Business Intelligence) je systém pro podporu lepšího obchodního rozhodování. Aplikace slouží ke zpracování dat z oblastí jako jsou prodej, výroba, finance a další. Informace z různých provozů mohou porovnávat ve srovnatelných hodnotách. K běžným funkcím patří reporting, podnikové řízení výkonnosti, analýzy, datové kostky, prediktivní analýzy a přehledové zobrazení.

Více bližších informací, zkušenosti a recenze systému Dynamics a najdete na webu Asociace.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation