free web hit counter


Jachting ve Francii

Jachting ve Francii zavání už na první pohled luxusem. Zdánlivá finanční náročnost může být právě proto důvodem k tomu, že je francouzské pobřeží českými jachtaři lehce opomíjeno. Pokud se už ale za tímto dobrodružstvím vydáte, budete příjemně překvapeni. Potraviny a celkově život, se zde dá zařídit na zvladatelné úrovni. K pobřeží Francie se navíc dá cestovat celkem pohodlně autem. Rozhodně ale nepodceňte přípravu a především pak správné cestovní pojištění.

Kudy vyplout?

Ve Francii se obecně doporučují dvě oblasti. První je západní pobřeží okolo Bretani u Atlantiku. Zde lze najít přístavy Crouesty a Lorient. Tato volba znamená nefalšovaný zaoceánský jachting. Připravte se proto na zrádné proudy i rozdíly mezi přílivem a odlivem. Odměnou vám bude pohled na drsnou krajinu a majestátní majáky.

Rozhodnete-li se pro francouzskou riviéru, čeká vás větší komfort. Je zde velmi příjemné klima, nádherná městečka a celkově klidná příroda. Frekventovanou marinou tu je Kiriacoulis v Bormes les Mimosas. Zde se lze vydat na plavbu k pobřeží Cote Varoise či k ostrovům Le Levant. Ty jsou lákadlem zejména díky bohatému a chráněnému podmořskému životu.

Francie nabízí mnohé

Francie je jachtařům zemí zaslíbenou. Vhodná je pro začínající a zkušené kapitány. Výběrem správného místa si lze zajistit plavbu podle svých zkušeností. Vydat se na plavbu je ideální od dubna do října. Sezóna je tu tak delší než v Chorvatsku.

Francouzská riviéra je také oblíbenou destinací pro smetánku. Potkat zde můžete celebrity, sportovce, umělce, herce nebo také šlechtice. Samozřejmě se jedná proslulá místa jako St. Tropez, Cannes a Nice.

Chystáte se na cestu a chcete vědět více o cestovním pojištění? Navštivte nás na https://ergo.cz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation