free web hit counter


Jaké výhody přináší síť lékáren Davida Rusňáka?

Investiční skupina Davida Rusňáka se kromě fondů a dluhopisů věnuje také rozšiřování lékárenské sítě Na zdraví. Na tomto projektu s Rusňákem spolupracuje také Rudolf Matějka, který díky tomu zúročuje bohaté zkušenosti získané z vlastní společnosti. Tu v roce 2003 prodal německému koncernu PHOENIX, ve kterém poté působil.

Při odkupu lékárny záleží zejména na lokalitě

Skupina DRFG v současné době vlastní 15 lékáren po celé České republice. Má však v plánu být trojkou na trhu a navýšit tak počet svých lékáren na 25. Cílem je nabízet služby tam, kde se podaří splnit stanovené podmínky. Těmi je kvalitní lokalita, vhodná lékárna a připravenost prodávajícího na prodej lékárny.

Lidé se za poslední dobu navrátili k samoléčbě, o lécích si zjišťují a informují se zejména prostřednictvím recenzí. Proto by lékárny měly být orientovány na samoobslužný prodej, tvrdí v diskuzi Rudolf Matějka. DRFG se z toho důvodu soustředí, kromě kvalitní lokality, také na velkou prodejní plochu.

Není podmínkou, aby byly prodejny umístěny v nákupních centrech, ale měly by být spíš v menších městech či například v areálu nemocnice, jako tomu je ve Faustově domě v Praze. Ideálním umístění jsou například menší obce se spádem 3500 lidí – zde do budoucna nehrozí příliš velký konkurenční boj.

Lékárny Na zdraví nabízí konzultace a výrobky vlastní řady

Lékárenská síť skupiny DRFG není žádné letadlo, a navíc se významně odlišuje od ostatních lékáren. Zajišťuje odborné konzultace, jejichž hlavními tématy jsou: redukce hmotnosti, léčba chronické bolesti, poruchy spánku, problémy s trávením a další.

O tyto semináře je ohromný zájem, účast mnohdy převyšuje kapacitu školících místností. Skupina DRFG dále také pracuje na vývoji výrobků vlastní řady, z nichž prvním bude doplněk stravy na hubnutí, který je naprosto unikátní ve svém složení.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation