free web hit counter
Jak pestovat kotvicnik zemni Dulezite je zavlazovani

Jak pěstovat kotvičník zemní? Důležité je zavlažování

Pěstování kotvičníku zemního není složité. Během několika měsíců a téměř bez práce tak můžete dosáhnout skvělých výsledků.

Kotvičník zemní sice pochází ze stepí, polopouští a přímořských oblastí. V dnešní době ale není nic nemožné, můžete ho tedy pěstovat i v našich podmínkách. V následujících řádcích se podíváme, na co si dát při pěstování pozor a jak správně o tuto rostlinu pečovat.

Jak kotvičník vysadit?

Kotvičník zemní tinktura je dobrým produktem, který pořídíte v celé řadě obchodů. Pokud ale chcete opravdu přírodní a domácí rostliny, pak raději vsaďte na vlastní pěstování. Konvičník zemní ve svém přirozeném prostředí sice roste po celý rok, v Česku ale budete muset podmínky přizpůsobit. U nás se totiž pěstuje jako jednoletka.

Pro smysluplnou produkci doporučujeme vypěstovat minimálně 25 kusů sazenic. Sazenice jednoduše seženete na internetu, případně ve specializovaných zahradnictvích. Semínko zasaďte do květináče nebo na záhon a dokud nevyklíčí, udržujte substrát neustále vlhký. Pokud budete kotvičník vysazovat do volné půdy, učiňte tak v dubnu. Právě v tomto období by totiž měla být ideální teplota pro jeho pěstování (okolo 20 °C).

Čas sklizně

Kotvičník roste přibližně pět měsíců. Sklizně se tedy dočkáte obvykle během srpna. Po sklizení operte rostliny v čisté vodě a usušte. Sušte nejlépe v temnu, za běžných teplot a s přístupem k proudícího vzduchu. Takto usušené rostliny pak můžete použít například do čaje a užívat si jeho blahodárných účinků.

Jestliže se vám s rostlinou nechce pěstovat, v celé řadě obchodů je dostupná i tribulus terrestris tinktura. Jedná se o kotvičník v tekuté podobě, který se dá pořídit po celý rok. Tribulus terrestris tímto způsobem můžete snadno konzumovat a míchat s nápoji nebo jídlem. Přitom neztratíte její léčivé účinky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation