free web hit counter


Slunečník a správná péče o něj

Pořídili jste si na zahradu slunečníky v akci? Nebo je snad využíváte na vašem balkoně, či se jednalo o typ, kterým jsou slunečníky na terasu? Ať už je vaše situace jakákoliv, rozhodně nezapomínejte na to, že i o slunečník je třeba dobře pečovat. A to proto, abychom primárně prodloužili jeho životnost a měli tak jistotu, že nám bude bez potíží sloužit skutečně dlouhé roky.

I slunečníky v akci je třeba dobře uschovat

Rozhodně se nejedná o výrobek, který by měl být, nebo snad mohl být od rána, až do večera venku., Pokud ho nepoužíváme, měl by být primárně složený a uložený. Nejlépe je samozřejmě třeba uložit ho do pouzdra, které může být i improvizované. Slunečníky akce totiž obvykle seženeme zabalené jenom v igelitu. To však stačí. Důležité je hlavně to, aby byl uložený na tom správném místě. Parametry daného prostoru jsou jasné, a mělo by jít hlavně o:

  • Suché místo
  • Místo s dostatečnou cirkulací vzduchu
  • Místo tmavé

Jako ideální volbou se proto jeví třeba suchý sklep, nebo také půda. Obojí by však mělo vyhovovat výše uvedeným požadavkům. Že bychom slunečníky na terasu neměli v žádném případě ukládat vlhké nebo mokré, to jistě uvádět nemusíme. Jedině tak eliminujeme i případné riziko spojené s tím, že by mohla jeho samotná plachta plesnivět.

Slunečník zahradní držte v dosahu od škůdců

Nezapomínejme na to, že nejčastějším materiálem jsou látky, do kterých se mohou velmi často a také velmi rádi pustit různí škůdci. Mohou to být třeba moli, stejně jako se může jednat o myši a jiné hlodavce. I před nimi uložený slunečních chraňte.

Nejenom velké slunečníky je třeba dobře upevnit

Jakmile slunečník budeme používat, je třeba myslet na to, aby byl skutečně pevně ukotvený a nehrozilo riziko toho, že se převrátí. Nejenom, že by mohl velký slunečník někoho zranit, ale samozřejmě by se mohl také výrazně poškodit. V tomto ohledu mají velkou výhodu především zahradní slunečníky s boční nohou, které nabídnou pevné těžiště, stejně jako stínící plochu, která je na konstrukci zavěšena. Vlivem toho nemusí hrozit, že se do slunečníku opře vítr a převrátí ho.

Slunecniky_dm_3

Pokud ale vsadíte na klasické varianty, jakými je plážový slunečník s kulatou stínící plochou, je třeba buď koupit pevnou základnu, nebo ho dostatečně zasunout do země. A to abyste měli jistotu, že se nepřeváží.

Při silném větru zahradní slunečníky nepoužívejte

Oblast péče se samozřejmě týká i toho, že pokud je silnější vítr, není dobré zahradní slunečníky používat. A to z jednoho prostého důvodu. Právě silný vítr se totiž muže negativně podepsat právě na tom, že se celá konstrukce poškodí a stínící plocha se může utrhnout z vodících tyček. Nejenom, že přijdete o možnost stínu, ale přijdete i o celý slunečník. Hlavně levné zahradní slunečníky od Kokiskashopu v akci na to mohou být náchylné. I proto myslete na to, že při menším větru je využít můžete, ale při tom silnějším buďte obezřetní a vše důkladně hlídejte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation