free web hit counter


Pánské kabáty je třeba nakoupit dříve, než uhodí první mrazy

Na chladné počasí je třeba se předem řádně připravit. To znamená nejen koupit novou bundu, pokud ta starší již dosluhuje, ale také kabát, když si občas vyjdete v obleku nebo společenských kalhotách. Zima je pro tyto příležitosti jako stvořená, protože právě v zimním období se konají různé plesy a bály, na které je nejlepší vyrazit v obleku nebo jiném společenském oděvu. Mnoho firem také pořádá v předvánočním čase večírky, na kterých je vždy třeba oslavit úspěchy uplynulého roku. I na ně je třeba se řádně společensky obléct, a pokud se na večírek vydáte pěšky, abyste si mohli s kolegy připít i na úspěchy v roce budoucím, kabát se vám bude taktéž hodit.

Při nákupu kabátu pečlivě vybírejte jeho velikost, délku, způsob zapínání a barvu

envantoVáháte-li, jaký kabát si zakoupit, zda dlouhý, středně dlouhý nebo krátký, vybírejte jej podle typu vaší postavy. Štíhlým vysokým mužům sluší dlouhé pánské kabáty pod kolena nebo naopak kabáty krátké do pasu, které velmi zvýrazní jejich postavu. Když ale budete krátký kabát nosit k obleku, je třeba jej vybírat tak, aby byl delší než sako. Jinak je takový krátký kabát k obleku nevhodný. Rozložitějším postavám sluší spíše kabáty kratší, tedy nad kolena. Při výběru kabátu je třeba se také zamyslet nad jeho velikostí. Pokud budete kabát nosit pouze na košili popřípadě svetru, je možné si zakoupit kabát ve slim fit provedení. Jestliže ale budete pod kabátem nosit oblek, měl by být alespoň o jedno číslo větší, abyste pod něj pohodlně oblékli jak sako, tak i svetr, který dokáže zahřát i velmi zimomřivé muže.

Podle toho, v jakém počasí se budete v kabátu pohybovat, zvolíte materiál, ze kterého bude kabát ušitý. Pánské zimní kabáty jsou šité z vlněných látek, které jsou hřejivé, prodyšné a jen tak nepropustí vlhkost při mrholení, kapky deště ani sněhové vločky při chumelenici. Naopak pánské jarní kabáty jsou šité z bavlněných látek a lze je nosit pouze v méně chladném počasí. Co se týče barev, tak v tomto případě nedoporučujeme žádné experimentování. Klasikou je černá, tmavě šedá, tmavě hnědá nebo tmavě modrá barva. Lépe se s nimi sladí oblek nebo společenské kalhoty i další doplňky, jako je šála, rukavice, čepice nebo aktovka. Dobré je zamyslet se též nad způsobem zapínání kabátu. Jednořadé zapínání je vhodnější, pokud byste chtěli občas chodit i s rozepnutým kabátem. Pokud zvolíte kabát s dvouřadým zapínáním, budete jej muset nosit zapnutý, protože jakmile jej rozepnete, oba přední díly nevzhledně vlají. Proto vybírejte kabát tak, aby byl pohodlný, dostatečně velký a praktický. Jedině tak jej budete moci často využít při různých příležitostech.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation