free web hit counter


Voda podávaná ke kávě zažene žízeň a osvěží chuťové pohárky

Pátrali jste někdy po tom, proč je dobrým zvykem podávat ke kávě čistou vodu?  Voda je pro přípravu kávy opravdu nezbytná. Zásadní vliv má ta, kterou používáme k přípravě samotné kávy, ale i ta, kterou si nalijete jako doplněk k tomuto voňavému nápoji. Chlór přítomný v kohoutkové vodě vám dokáže zážitek z kávy velmi znepříjemnit.

Zůstat hydratovaný a propláchnout chuťové pohárky

Hlavní důvod pro podávání vody ke kávě spočívá samozřejmě v doplnění tekutin. Káva má totiž mírně močopudné účinky, organismus odvodňuje a zbavuje jej důležitých minerálů jako například hořčíku či vápníku. Tekutiny je potřeba doplňovat zejména v případě kávy, která neobsahuje mléko, v množství odpovídajícím objemu zkonzumovaných šálků. Jelikož je káva obvykle podávána po vydatném obědě, jako doplněk k době odpočinku, je dalším z důvodů pro podávání vody také propláchnutí chuťových pohárků, které mohou být ještě plné dojmů z výborného oběda a nevychutnaly by si kávu tak, jak je potřeba.

Kvalitní voda je základem pro kávu i její doplněk

Brita Maxtra filtr 1 ksSložení vody ovlivňuje jak chuť kávy, kterou z ní připravíte, tak i chuť doplňkové vody. Jestliže vám kávu připravuje kávovar vybavený vodním filtrem odstraňujícím z vody nežádoucí látky a chlór, byla by škoda zničit si celkový dojem z nápoje podáním nekvalitní vody pro doplnění tekutin. Možností máte několik. Někdo podává ke kávě balenou minerální vodu, jiný vsází spíše na filtraci vody ve filtrační konvici, pro jejíž funkci je stěžejní kvalitní filtrační patrona. Pořídíte-li si do své filtrační konvice nejnovější filtr Brita Maxtra, bude vaše přefiltrovaná voda zbavena všech nežádoucích látek a zůstanou v ní zachovány potřebné minerály včetně již zmíněného vápníku a hořčíku.

Voda ke kávě pomůže zklidnit rozbouřený žaludek

Jestliže vaše zažívání reaguje na konzumaci kávy s nevolí, je voda podávaná ke kávě tím pravým nápojem, který nepříznivý vliv kávy na vaše trávení eliminuje. Zajímavostí je, že zvyk podávat ke kávě vodu se k nám rozšířil od našich jižních sousedů z Rakouska a vzhledem ke svým pozitivům u nás zdomácněl. Nezapomeňte, že k přípravě kvalitního šálku kávy potřebujete nejen výbornou vodu, ale také vynikající kávová zrna a již při nákupu pro sebe vybírejte to nejlepší.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation