free web hit counter


Tepelná čerpadla – úsporné řešení

Tepelná čerpadla můžeme použít jak v rodinném domě, rezidenční zástavbě tak i v průmyslových budovách. S postupem času celková účinnost tepelných čerpadel stále roste. Tepelná čerpadla se dodávají v různých variantách a kategoriích. Mezi velmi zajímavé a účinné patří tepelná čerpadla UNIFLAIR, nebo AERMEC.

Tepelná čerpadla (voda-voda)

K tepelným čerpadlům voda-voda, lze navíc nasadit i tepelné čerpadlo s turbokompresorem. Nízký startovací proud, bezolejový provoz, energetická úspora a vysoká účinnost chlazení, to je jen základní výčet hlavních výhod. Tyto modely tepelných čerpadel UNIFLAIR dosahují výkonů až 1370 kW.

Mezi další výhody patří souběžné chlazení a topení, a to neustále nebo jen v okrajových obdobích sezóny. Tyto multifunkční tepelná čerpadla se nazývají UNIFLAIR EPAF a EPAC.

Tyto jednotky řady EPAC/EPAF jsou vybaveny jedním chladicím okruhem s chladivem R407C. Velkou výhodou je nízká hladina akustického tlaku.

Tepelná čerpadla (vzduch-voda)

Tepelná čerpadla vzduch-voda AERMEC vás mohou zaujmout velmi malou hlučností a díky použití ekologického chladiva jsou šetrnější k životnímu prostředí. Bezesporu velkou výhodou jsou  kompaktní rozměry.

Jedná se o invertorová tepelná čerpadla AERMEC HBI, určená především do rezidenčních projektů s optimalizací řídicího systému pro podlahové vytápění, fan-coily a výrobu teplé užitkové vody. Jednotky tepelného čerpadla se dodávají v různých výkonostních verzích. V režimu chlazení pracuje systém v rozsahu venkovních teplot 10 až 48 °C, v režimu topení, respektive výroby TUV od -20 do 45 °C.

Nejen tyto tepelná čerpadla nabízí společnost COMPLETE CZ, ale ve své nabídce má i větší modely chillerů a tepelných čerpadel AERMEC a UNIFLAIR. Jejich výkon dosahuje až 1200 kW. Pro velkou úsporu energetické energie doporučujeme modely s funkcí “free-cooling”.

Tepelná čerpadla – úsporné řešení

Vzhledem k rostoucím cenám energií a pomalému zostřování legislativy v oblasti šetrnosti k životnímu prostředí je nasazení provozně efektivních tepelných čerpadel stále výhodnější. Nelze očekávat, že by se tento trend v nejbližších letech nějak zásadně měnil.

Všechna výše popsaná tepelná čerpadla, včetně projekce, instalace a servisu dodává společnost COMPLETE CZ, která má v této oblasti dlouholeté zkušenosti a řadu spokojených zákazníků po celé České republice.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation