free web hit counter


Nechcete „pádlo“ a iPhone je pro vás zbytečně drahý?

Ač o tom možná nadšenci z redakcí časopisů o mobilních telefonech nejspíš neslyšeli, tak pořád existuje skupina lidí, kteří nepotřebují mít nejnovější pádlo od Samsungu, ani nejkůlovější telefon s jablíčkem na krytu. Možná je nás málo, ale možná, že je to jen iluze daná módními trendy. Jak jde o mobily, tak asi není cool jít proti módním trendům. Podnikatel bez iPhonu je minimálně podezřelý a geek musí volit jedině mezi iPhonem a pádlem od Samsungu. Samsung si může koupit samozřejmě jen ve chvíli, kdy všem vykládá o tom, že samozřejmě má peníze na iPhone, ale že je skalním fanouškem Androidu.

Možná jsem divný, možná už lidé mého smýšlení nejsou, nebo jsou zalezlí v koutku, ale mně to přijde jako hloupost. Používám telefon primárně na volání – na internet mám notebook. Nepotřebuji být každou sekundu online a trendy si stanovuji sám. Nenechám se unášet umělými módními vlnami. Ideální přístroj by pro mě byl Huawei Ascend P1 v případě, že by měl úhlopříčku do 4 palců. Ale protože je Huawei příliš velký, musel jsem vzít zavděk konkurenčním Samsungem a koupil jsem si Samsung Galaxy Ace. Ano, je to kopie iPhonu, jen s Androidem a není tak cool. Je mi to jasné a je mi to jedno. Telefon je na dnešní dobu zastaralý, má pomalý jednojádrový procesor, ale aspoň mu o to déle vydrží baterka. Velikost je pro mě ideální, displej je výrazný, ovládání přehledné. Dokonce mi nevadí ani starší Android. Složitější nastavování v menu telefonu a práce se seznamem kontaktů je otravná, ale proč to dělat složitě v telefonu, když si jde kontakty editovat prostřednictvím Google kontaktů v počítači a pak je jen s telefonem synchronizovat. (Mimochodem ptal jsem se na tohle asi deseti lidí ve svém okolí a nikdo z nich nevěděl, že to takhle funguje.) Nerozumím, když lidé potřebují nejnovější verzi Androidu, ale přitom nedokážou využít naplno ani tu starou. Já mám na telefonu nastavenou synchronizaci jak s Google kontakty, tak s Facebookem. Takže, když si někdo v profilu na Facebooku změní telefon, tak se mi změní i v telefonu, což je super. Kdyby tuto funkci využívalo víc lidí, tak by při ztrátě telefonu nemuseli psát všem hromadné esemesky se změnou čísla. Stačilo by si ho změnit na Facebooku v profilu. Ale to je asi hudba budoucnosti.

 

Na delší psaní je telefon trochu malý. Zprávy se s ním psát dají, kratší maily taky. Chce to ale trochu cviku.

Samsung Galaxy Ace je podle mě skvělý telefon pro nenáročné uživatele. Není to telefon na machrování, ale na používání. Mezi telefony v ceně okolo 5tis. kč se samozřejmě dá najít víc dobrých telefonů, ale tenhle u mě vítězí poměrem cena/kvalita/velikost. Je to levná kopie iPhonu a když ji takto přijmete, dokážete z ní za ty peníze vymáčknout mnohem víc, než z nejmodernějších hraček, které (přiznejme si to upřímně) stejně využíváte na 10% jejich možností.

P.S: Jestli jste se dočetli až sem, tak mrkněte na http://www.youtube.com/watch?v=sRToA9W-EGE čas 1.09 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation