free web hit counter


Samsung i9000 Galaxy s II

Všechny recenze, které najdete, se týkají novinek. Jenže ne všichni mají zájem kupovat novinku za top ceny a raději počkají, až nadšení trochu opadne a cena o 30% klesne. Navíc pak máte k dispozici recenze od reálných uživatelů a nemusíte se spoléhat na redakční testování, které nedokáže simulovat šestiměsíční intenzivní používání. Proto se dnes podíváme na zdaleka ne novinku Samsung i9000 Galaxy sII. Tento telefon byl ve své době špičkou a snažil se, co mohl, překonat iPhone. Dnes už je na trhu k dispozici Galaxy s III s mnohem větším displejem a výkonem. Nový model má také lepší displej a fotoaparát. A právě příliš velký displej může být důvodem pro mnoho uživatelů, aby si raději koupili starší model. Své hraje i cena, která je zhruba o 5tis. korun nižší.

Galaxy s II je na současné poměry stále ještě velmi tenkým telefonem (8,49mm) a s hmotností 116 gramů se dá velmi jednoduše přenášet, aniž byste z něj měli nepříjemný pocit v kapse. Například nejnovější vlajková loď od Nokie má o 50% vyšší hmotnost, než tento postarší Samsung. Designově nepatří Galaxy s II mezi to nejlepší, co se dá na trhu sehnat. Je zde patrná lehká schizofrenie mezi „kopírovat iPhone“ a „zkusit nějakou vlastní cestu“. Galaxy s III je na tom o poznání lépe. I když design je subjektivní záležitost.

4,3 palcový displej disponuje rozlišením 800x480px, což je i na dnešní dobu vcelku slušné. Jedná se o SuperAMOLED technologii, která zvýrazňuje barvy a kontrast, což oceníte hlavně venku na sluníčku nebo v hodně světlém prostředí. Svižný chod operačního systému Android 2.3 zajišťuje dvoujádrový procesor běžící na frekvenci 1,2 GHz. Verze 2.3 je dle dnešních standardů již zastaralá. Na druhou stranu to pro běžného uživatele není až tak podstatné. Stejně, jak se nadšenci do mobilů rozplývají nad Androidem 4.1 a nadávají na všechny starší modely, budou nadávat za půl roku na 4.1, protože dostanou verzi 4.2. I když je Android 2.3 oproti svým novějším kolegům lehce otravný, dá se s tím žít.

K další výbavě patří 8Mpx fotoaparát, který umí natáčet i FullHD video. Fotoaparát patří k tomu lepšímu, co se na trhu dá sehnat.

Nadprůměrná je i baterie, která zajistí běžné fungování telefonu po dva až tři dny. Záleží samozřejmě, jak moc ho používáte a kolik služeb máte permanentně zapnutých.

Osobně bych si tento kousek koupil raději, než Galaxy s III. Alternativou může být například Huawei Ascend p1 (jenže to je první prémiový telefon od čínského výrobce, takže nikdo neví, jak to bude s jeho kvalitou při delším používání) nebo můžete zkusit některý telefon z široké nabídky společnosti Sony. Sony chrlí nové modely neuvěřitelnou rychlostí, že už i já mezi nimi pomalu ztrácím orientaci, což nic nemění na faktu, že jsou to slušné a spolehlivé telefony, které nabízejí podobný poměr cena/kvalit, jako Samsung. Výběr mezi Samsungem a Sony je hlavně o designu a vztahu ke značce.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation