free web hit counter


Americké ledničky

Český trh s domácími spotřebiči se postupně vyvíjí. Platy za posledních dvacet let výrazně vzrostly a ceny spotřebičů zůstaly stejné, nebo klesly. Zvýšila se i kvalita a počet funkcí běžných domácích spotřebičů. No a nakonec dorazily spotřebiče, které tu dřív vůbec nebyly.

Jedním z příkladů moderního kuchyňského spotřebiče je americká lednička. Ve Spojených státech je to nutnost pro každou domácnost od střední třídy nahoru. U nás je to zatím produkt pro vyšší třídu, i když to nemá reálné opodstatnění. Jedná se v podstatě o větší chladničku s výrazně větším mrazákem. Něž si kupovat zvlášť mrazák a zvlášť chladničku, můžete si rovnou koupit americkou chladničku.

Pro koho se hodí?

Většina lidí si myslí, že americká lednička je pro snoby. Ano pro snoby se určitě hodí, ale využije ji i normální rodina. Americké chladničky jsou prostornější, než běžné chladničky a tudíž se hodí pro rodiny s dětmi a pro rodiny, které nakupují větší nákupy.

Spojení velkého mrazáku a chladničky má své výhody a nevýhody. Nemusíte mít extra prostor, pokud potřebujete velký mrazák. Naopak potřebujete větší prostor v kuchyni. Výhodou je, že pak máte i mražené potraviny rychle dostupné. Na druhé straně vám mrazák spotřebuje víc energie, než kdybyste ho měli třeba ve sklepě.

K čemu je velký mrazák?

Pokud bydlíte v bytě a máte to do obchodu kousek, může vám přijít velký mrazák jako zbytečnost. Na týdenní nákup vám bohatě stačí i malý mrazák z klasické kombinované chladničky. Jenže doba se mění a potraviny jsou čím dál dražší (elektřina teda taky:-). Média přinášejí mnoho informací o rostoucích cenách potravin. S informacemi o klesající kvalitě je to už slabší, ale sem tam se taky objeví. Já osobně používám velký mrazák na skladování kvalitních potravin. Jinak bych musela každý týden zajet k řezníkovi, každý týden zajet k zelináři, každý den chodit k pekaři atd. Každá cesta je minimálně hodina času plus bych musela přemýšlet co z masa, které mám, uvařím. Při větším nákupu a větším mrazáku mám větší výběr surovin.

Další důvody pro Ameriku

Americké ledničky jsou rozděleny vertikálně. Pravé dveře jsou chladnička a levé jsou mrazák. Mají propracovaný systém zásuvek, kde u každé přihrádky je od výrobce doporučený druh potravin. Tím se minimalizuje šíření pachů a maximalizuje efektivnost. Potraviny, které používáte často, si skládáte do výše očí a naopak méně potřebné potraviny dáváte dolů.

Nevím, jestli všechny, ale ta moje má i systém na výrobu ledové tříště do nápojů. V zimě se to moc nevyužije, ale v létě je to příjemná funkce. Asi to není důvod proč takovou ledničku koupit, ale když už to tam je, tak proč ne. Navíc to má display, který ukazuje teplotu uvnitř. Ale to mají už i lepší normální ledničky.

Osobně mám http://www.datart.cz/Americka-chladnicka-SAMSUNG-RSA1ZTMG1-XEO.html Koupila jsem ji na datartu, protože k ní byla nejen doprava zdarma, ale i odvoz staré ledničky. Navíc ji donesli až přímo do kuchyně. Dala se sice sehnat i levněji, ale řešit odvoz staré ledničky a tahat s touto 110 kilovou novou, byť jen od vchodových dveří do kuchyně, mi za těch pár stovek nestojí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation