free web hit counter


Nejzajímavější televize letošního podzimu

Mezi horké pecky letošního podzimu u televizí budou bezpochyby patřit tyto tři: Samsung UE40E5500, Samsung UE32E5500 a LG 42LS570S. Reprezentují výběr podle ceny a úhlopříčky. Nejlevnější je pochopitelně Samsung s 32 palcovou úhlopříčkou a LG a dražší Samsung jsou cenově zhruba na stejno. Srovnání jsme provedli na základě prodejnosti led televizí na datart.cz.

Všechny tři televize mají stereo reproduktory, HDMI, české menu full HD rozlišení, černou barvu, přijímají DVB-T/C signál (LG zvládne i S2 signál) a všechny mají výstup na sluchátka a teletext.

Oba Samsungy se liší pouze velikostí. Jestli máte raději jemnější rozlišení a máte menší vzdálenost k televizoru, volte 32 palcovou obrazovku. Ušetříte peníze jednak za přístroj a také za elektřinu. Filmový zážitek jako v kině si při sledování filmů ve full HD rozlišení sice neužijete, ale na běžné sledování televize je to víc než dostačující. Ostatně na opravdový filmový zážitek potřebujete domácí kino a 200HZ padesátipalcovou obrazovku. Problém je, že taková obrazovka je dost nepříjemná pro běžné sledování televize. Nehledě na spotřebu elektřiny.

Ideální velikost obrazovky do větších obýváků, na které lze komfortně sledovat televizi a zároveň se na ní dají dobře sledovat filmy je mezi 40 a 42 palci. Není divu, že do této kategorie spadají další dvě nejprodávanější televize.

Samsung UE40ES5500 má o dva palce menší obrazovku, než LG, ale to je zanedbatelné. LG je o něco těžší a má nižší spotřebu (67W oproti 80W) – spotřeba je závislá i na nastavení jasu.

 

Pro LG mluví větší obrazovka, vyšší obnovovací frekvence (200Hz oproti 100Hz Samsungu), o něco nižší cena a nižší spotřeba elektřiny.

Argumenty pro Samsung se z tabulek vyčíst nedají. Samsung má v podstatě „jen“ lepší displej. Nejlepší nápad je zajít do nějaké prodejny a prohlédnout si obě televize vedle sebe. U rychlých scén by mohlo být o něco lepší LG, u zbytku pak Samsung. Já osobně bych bral raději Samsung a to i přes vyšší cenu a papírově slabší parametry. Možná to zní hloupě, ale všechny Samsung televize, které jsem za poslední dva roky viděl, měly perfektní kvalitu obrazu. To samé o LG říct nemůžu, i když je pravda, že jsem měl menší vzorek, protože Samsungy jsou rozšířenější.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation