free web hit counter


Ptáte se jak založit s.r.o.?

Chcete začít či rozšířit podnikání, ale bojíte se související administrativy? Máte dobré nápady, ale nejste si jisti, zda začít podnikat? V tomto článku se dozvíte odpověď na otázku jak založit s.r.o..

Jak založit s.r.o.?

Každý, kdo zvažuje jak založit sro, musí zařídit mnoho souvisejících věcí. Je potřeba absolvovat kolečko po úřadech, vyplnit spoustu různých formulářů a přitom je důležité nic neopomenout. Existuje mnoho různých zákonů, na které si zajisté každý začínající podnikatel chce dát pozor, aby se vyvaroval zbytečných nepříjemností. Na webu www.jak-zalozit-sro-a-podnikat.cz se dozvíte informace nejen o tom, jak založit s.r.o. Web pojednává také o otázkách zpracování daňového přiznání, umístění sídla nové i stávající firmy a mnoha dalších.

Jak získat živnost, resp. živnostenské oprávnění?

Základní postup při založení s.r.o. je, že na kterémkoli živnostenském úřadě si vyzvedneme formulář. Jedná se o jednotný registrační formulář, který je nutné vyplnit. Tím, že tento formulář vyplníme, provedeme najednou všechna potřebná ohlášení a registrace – na zdravotní a sociální pojištění, daň z příjmů a případně další daně. Jestliže máme podnikání jako hlavní činnost, musíme od počátku podnikání platit měsíčně zálohy na zdravotní pojištění i sociální pojištění.

Daňová evidence, přiznání a přehledy pojištění

Daň je zákonem určená povinná platba do veřejného rozpočtu. Během podnikání vydáváme i přijímáme různé doklady, například faktury. Je nutné je všechny archivovat (některé i s přílohami či dalšími “důkazy”), neztrácet je a vést o nich záznamy. Mluvíme pak o tzv. daňové evidenci. Pečlivou a důslednou daňovou evidencí se můžeme úspěšně vyhnout potížím s finančním úřadem.

Finančnímu úřadu každoročně podáváme daňové přiznání k dani z příjmů. Jestliže jsme plátci DPH, během roku plníme všechny povinnosti plátce DPH a podáváme daňové přiznání k DPH po každém čtvrtletí.

Pokud uplatňujeme výdaje na auto, platíme čtvrtletně zálohy na silniční daň a po konci roku podáváme daňové přiznání. Přehledy o příjmech a výdajích také vyplňujeme pro sociálku (Správa sociálního zabezpečení) a zdravotní pojišťovnu.

Pokud stále uvažujete o tam jak založit sro, můžete si objednat konzultaci či kompletní servis založení sro nebo se jen chcete inspirovat k tomu, jak začít podnikat a nasbírat zkušenosti, navštivte web www.jak-zalozit-sro-a-podnikat.cz .


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation