free web hit counter


Rady a typy jak správně napsat strukturovaný životopis

Jedná se o moderní a všude používaný typ životopisu. Proč právě „strukturovaný životopis“? Jeho název je odvozen od jeho vzhledu. Měl by mít určitou formu, aby se v něm personalisté lehce vyznali a nemuseli trávit hodiny čtením „slohových prací“. Ale jedná se o jednodušší životopis i pro uchazeče. Nemusí se trápit vymýšlením slohových prací a své údaje mohou napsat stručně a fakticky.

Co je tedy na strukturovaném životopise to nejdůležitější? Ano, je to především už zmíněná forma. Na internetu naleznete nepřeberné množství vzoru životopisu tohoto typu CV (Curriculum vitae). Důležité je rozlišit ty, které jsou správné a které nikoliv. Dbejte na stručnost informací, personalisty nezajímá váš osobní život, ale především vaše vzdělání a nejvíce pozornosti dávají pracovním zkušenostem. Tyto údaje piště chronologicky, od poslední vystudované školy nebo posledního pracovní zkušenosti.

Strukturovaný životopis by měl mít být napsán pouze jedním druhem písma a jednou barvou. Nesnažte se být přehnaně kreativní. Spíše tím personalisty nebo budoucí zaměstnance odradíte. Heslo tohoto druhu CV by mohlo být – v jednoduchosti je síla.

Po napsání vašeho životopisu si jej nechte zkontrolovat, protože nemusíte vidět všechny chyby a názor ostatních vám může pomoci k úspěchu. Nejvíce apelujte na gramatické chyby, neměly by se vyskytovat, ani ty nejmenší.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation