free web hit counter


Ventily, hlavice a šroubení

Potřebujete nové radiátory, postavili jste dům nebo děláte přestavbu? Dnes to není nic složitého, prodejci se snaží nabízet co nejlepší zboží za co nejnížší cenu, výrobci vyvíjejí co nejkvalitnější výrobky se superparametry, takže copak chudák zákazník? V ruce málo peněz a v duši strach, že koupí nějaký šunt. A radiátor není houska, u něho se kvalita pozná za delší dobu i s tím, že nemáte srovnání a na mnohé ani přijít dokonce nemusíte.

Takže malá poradna, co udělat po koupi, když už si nové radiátory vyberete, třeba právě z naší nabídky.

Nejdřív si můžeme říct, jak radiátory přidělat. Většinou se to již dělá tradičně na konzole. Ty jsou na jeden radiátor potřeba dvě, jsou plechové a používají se do lehčího zdiva, tedy na příčky z palubek na 3 vruty a sadrokarton, který ale potřebujeme zpevnit dřevěnou výstuhou a to potřebujeme hmoždinky. Díry pro hmoždinky vrtáme vrtákem o průměru 10 mm. Konzole má vysokou nosnost, není se třeba bát, navíc umožňuje připevnit radiátor na stěnu ve dvou vzdálenostech, které ovlivňuje ne výška otopného tělesa, ale výrobce a jeho výrobek.

K radiátoru je potřeba také přikoupit nějaké regulační zařízení, například nejjednodušší regulační a uzavírací šroubení, které se k trubce letuje. Regulačšroubení má výhodu, že umožňuje zavřít a odpojit radiátor bez vypuštění celého systému a plynule nastavitelná kuželka s měkkým těsněním umožňuje přesnou regulaci průtoku do otopného deskového tělesa a tím přesné vyvážení systému.

Lepším, i když finančně náročnějším řešením, je termostatický ventildvouregulační, kterým regulujeme průtok do radiátoru a současně si lze nastavit maximální průtok při plně otevřeném ventilu. Nabízí se i termostatická hlavicekapalinová radiátorová s univerzálním použitím na termostatický ventilradiátorový a pro deskové radiátory. Má kapalinou plněčidlo a zaručuje vysokou uzavírací sílu, optimální dobu uzavírání a blokování minimální a maximální teploty dvěma zarážkami.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation