free web hit counter


Vibrační deska je stále používanější

Pohybujete-li se ve  stavitelství, jistě vaši pozornosti nemohla ujít vibrační deska, která slouží pro  zhutnění zemin nebo asfaltů. Jedná se o jakýsi univerzální hutnící nástroj, který je složen z vibrátoru s jedním či více excentrů.

Vibrační desky jsou lehce ovladatelné, pracuji s vibracemi, které se přenáší na desku a následně na hutněný materiál. V obchodech můžete narazit na spoustu vibračních desek, mezi nejznámější pak patří  reverzní, reverzní, řiditelné, jednosměrné a nesené. Při výběru se doporučujeme věnovat parametrům jako jsou amplituda, provozní hmotnost, vibrace, odstředivá síla, a frekvence. Na vibrační desky výše uvedených typů se zaměříme v následujících odstavcích.

Mezi nejjednodušší typy, které nemůžeme opomenout zmínit jsou jednosměrné vibrační desky. Mají řadu pozitiv, mezi které se řadí to, že jejich ovládání bez problémů zvládne pouze jeden zaměstnanec, který kráčí za deskou a jednotlivými úkroky určuje směr. Za snadnou ovladatelností je i nízká váha, která se pohybuje mezi čtyřiceti až sto-padesáti kilogramy.
Další typ, který si rozebereme jsou reverzní vibrační desky, které jsou známé při pracích na inženýrských sítích, hutnění náspů,  při stabilizace podloží, při stavbě mostů a také  při hutnění podkladních vrstev základových desek, silnic a parkovišť.

Mezi netradiční typy bychom mohli zařadit řiditelné vibrační desky. Tyto moderní přístroje jsou vybaveny technologií, která umožňuje směrové či dálkové řízení. Posledním typem jsou nesené vibrační desky, které se instalují na ramena bagrů a dalších zařízení. Jsou poháněny z hydraulického okruhu mateřského stroje.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation