free web hit counter


Motorové čluny v Jedovnicích

Milovníci motorů a rychlých člunů si přijdou opět na své. V Jihomoravské obci Jedovnice se na místním rybníku Olšovec koná Grand Prix Jedovnice. Fandové tohoto atraktivního a adrenalinového sportovního odvětví se na tyto závody rychlých motorových člunů těší celou zimu. Letošní GP Jedovnice se uskuteční v první červnové dny. Pokud je někdo, kdo ještě neviděl na vlastní oči strhující a napínavý souboj motorových člunů, má k tomu jedinečnou příležitost. Zvláště, kdy jsou závody spojeny s oslavami Mezinárodního dne dětí, můžete si dopřát sledování závodů spolu s celou rodinou. Pro děti je připravena řada soutěží a atrakcí, takže nuda nehrozí. Ani dospělí nepřijdou zkrátka. Závody jsou provázeny bohatým doprovodným programem obsahujícím kulturní vystoupení a exibiční sportovní show.

Závody motorových člunů se dělí na několi kategorií podle typu a velikosti člunů a podle kubatury motorů. Největší atrakcí jsou samozřejmě nejsilnější čluny, kdy závodník s ohledem na aerodynamiku leží v dlouhém štíhlém člunu na břiše a dosahuje neuvěřitelné rychlosti až 175 km/hod. Přitažlivé na závodech je i to, že můžete fandit našim závodníkům, kteří v tomto sportu patří k evropské špičce. Na evropských šampionátech, ale i na mistrovství světa pravidelně obsazují místa na stupních vítězů.

Rybník Olšovec je jedním z mála míst u nás, které splňuje parametry pro pořádání závodu rychlých člunů. Je nejen dostatečně dlouhý, ale i potřebně široký, aby umožnil otáčení člunů na hladině ve vysokých rychlostech.

Obec Jedovnice je kouzelné místo lákající nejen atraktivní GP, ale i k aktivnímu odpočinku. Můžete spojit návštěvu závodů s dovolenou, nebo si pobyt o několi dnů prodloužit. Na březích rybníka Olšovec si můžete pronajmout chatu, nebo postavit stan a vyrážet odsud na výlety do okolí. V blízkosti je známá propast Macocha a několi jeskyní, které jsou velmi bohaté na krápníkovou výzdobu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation