free web hit counter
pritodni antibiotika

Přírodní antibiotika by neměla chybět v žádné domácí lékárničce

Antibiotika patří mezi často předepisované léky na jakoukoliv infekci, přestože by měla být předepisována pouze k léčbě nemoci způsobených bakteriemi. Nehledě na to, že zvýšená teplota, kašel a jiná běžná onemocnění mohou být způsobeny viry, na které jsou antibiotika neúčinná. Podpořit imunitu svého těla při léčbě nachlazení však můžete i zcela jiným způsobem, a to přírodními antibiotiky, které přispívají k rychlejšímu vyléčení nemoci. A jaké přírodní antibiotika byste měli zahrnout do své lékárničky?

Echinacea neboli třapatka nachová

Mezi velice oceňované přírodní antibiotika se řadí například Echinacea purpurea neboli třapatka nachová. Léčivých účinků této rostliny využívali již indiáni ze severní Ameriky, odkud rostlina pochází. Dnes je však běžně k vidění i na mnoha českých zahrádkách, kde se pěstuje jako trvalka pro své krásné růžovofialové květy. Hlavní účinnou látkou rostliny je echinakosid, jež stimuluje bílé krvinky. Třapatka nachová má tak významný vliv na posílení imunity. Předností rostlinou jsou silné antibakteriální účinky a navíc jde i přírodní antivirotikum, jelikož pomáhá v boji s řadou virových infekcí. Pomáhá tak při chřipce, nachlazení a dalších nemocech.

Lichořeřišnice větší

Další velice účinnou rostlinou při léčbě mnoha nemocí je lichořeřišnice, která má stejně jako třapatka významné antibakteriální a antivirotické účinky. Lichořeřišnici je vhodné kombinovat s antibiotiky, jelikož umocňuje jejich účinnost. U nás se pěstuje jako letnička na záhonech či v truhlících, aniž by většina lidí tušila o jejich léčivých účincích. Lichořeřišnice se osvědčila například při léčbě zánětů močových cest, zápalu plic, žaludečních vředů apod. Řada výzkumů uvádí, že pomáhá i při léčbě infekcí způsobených stafyloky a streptokoky. Velmi účinné jsou především lichořeřišnice kapky nebo tinktura.

Vilcacora neboli kočičí dráp

Jednou z posledních bylin, která by neměla chybět v domácí lékárničce, je Vilcacora neboli kočičí dráp. Vilcacora (latinsky uncaria tomentosa) patří totiž mezi velmi účinný prostředek při prevenci a léčbě nachlazení a viróz. Kromě jiného se podílí také na posílení imunity a má významné antioxidační účinky. Využití nachází i při léčbě zánětu močových cest, zánětu žaludku, detoxikaci organismu apod. U této rostliny se lze často setkat také se španělským názvem uňa de gato či českým názvem řemdihák plstnatý.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation