free web hit counter
tepelna izolace

Izolace pod anhydritovou podlahu hraje důležitou roli

O kvalitách anhydritových podlah nemá cenu pochybovat. Na toto téma vzniklo velké množství článků, které velebí kvality tohoto stavebního materiálu. Pokud vsadíte na anhydritové podlahy, měli byste myslet i na ty nejmenší detaily. Typickým příkladem jsou izolace a vhodné izolační materiály, o nichž se rozepíšeme trochu detailněji.

Tepelná a kročejová izolace

Pakliže bychom měli začít od úplného základu, bude to hydroizolace, která v podstatě zabraňuje pronikání vody do stavby, potažmo podlahy. Tu nejzásadnější roli pochopitelně sehrává tepelná izolace. Jejím hlavním úkolem je zvýšení tepelného komfortu. Základem je zvolení správného izolačního materiálu, včetně jeho tloušťky.

Kromě tepelné izolace byste neměli podceňovat ani tu kročejovou. Ta je méně obvyklá, důležitá však může být v rámci vašeho typu nemovitosti. Kročejová izolace slouží pro útlum kročejového hluku, takže své opodstatnění najde třeba u patrových objektů. A jak je to s výškou tepelné izolace u rodinných domů?

  • Běžná tloušťka je 10 až 15 cm
  • U pasivních domů je to 20 až 30 cm

Pamatujte si jediné. Kvalitní izolace podlahy je základem spokojeného bydlení v budoucnu. Přesně z těchto důvodů se na takových věcech nevyplatí šetřit a je třeba je konzultovat se skutečnými odborníky.

Vyhledejte pomoc profesionálů

Ať už jde o anhydritové podlahy, izolace, podlahové topení a další věci související s touto částí stavby, nápomocni by vám měli být skuteční odborníci. Ty můžete nalézt na internetovém portálu anhydrit-podlahy.cz. Nechte si udělat vše na klíč. Vytvořte si základ pro moderní dřevěné podlahy, které vám budou následně dělat velkou radost.

Spojením vhodných stavebních materiálů a izolací dosáhnete komfortního výsledku, s nímž se pojí teplo od nohou, minimální tepelné ztráty a podobně. O tom všem se můžete přesvědčit sami.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation