free web hit counter


Marmoleum či vinylová podlaha?

Vybíráte, jakou podlahovou krytinu zvolit? Každopádně koupě podlahové krytiny znamená nějakou investici. Podlahové krytiny se cenově dost liší a záleží jen na vás kolik peněz do podlahy chcete investovat. Je pravda, že cena se odráží od toho, co všechno platíte. Můžete si koupit pouze podlahovou krytinu a veškeré práce kolem pokládky si můžete udělat sami, pak bude cena určitě menší, ale je třeba promyslet si, zda na to vaše síly stačí. Další věc, na kterou bychom měli brát ohled je údržba podlahy. Každý materiál potřebuje určitou péči, proto aby podlaha zůstala stále pěkná.

Jedním z materiálů, ze kterých se podlahy dělají je marmoleum. Marmoleum je vyrobeno 100% z přírodních materiálů. Je to vysoce kvalitní podlahová krytina a můžete se spolehnout, že si její povrch zachovává po celou dobu používání, stejný atraktivní vzhled a trvanlivost. Jestliže se rozhodnete pro marmoleum, vězte, že je trvanlivé, snáší vysokou zátěž, odolává ohni, je hygienické, velice vhodné pro alergiky a jeho cena je opravdu příznivá. Pro všechny tyto výhody se marmoleum často používá ve velkých komerčních prostorách, ale samozřejmě se hodí i do vašich domácností.

Jako další je třeba zmínit vinylové podlahy. Tato podlahová krytina je jakýsi nový favorit našich podlah, která pomalu předbíhá plovoucí podlahy i dřevěné podlahy. Pokládka vinylových podlah je totiž velice snadná, a to je jedna z výhod, kterou vinylová podlaha má. Ovšem, nesmíme zapomenou na její pružnost, snadnou údržbu, odolnost a vyrábí se v nepřeberném množství dekorů. Pro pokládku vinylové podlahy je třeba mít podkladový povrch dokonale rovný, čistý, bez přítomnosti mastnoty či chemických látek. Pro takto rovný povrch je potřeba místnost vylít stěrkou. Pokud si nejste jisti, jakou stěrku použít, poraďte se ve specializovaných prodejnách. Podlahová stěrka je pro kvalitní podlahu velice důležitá, tak jí věnujte dostatečnou pozornost.

Rozdílů mezi marmoleem a vinylovou podlahou je spousta, proto je potřeba před renovací podlahy, poradit se s odborníkem, který vám pomůže vybrat to nejlepší pro vaše místnosti.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation