free web hit counter
Proc byste meli rakytnik zacit konzumovat i vy

Proč byste měli rakytník začít konzumovat i vy?

Rakytník je naprosto unikátní keř, jehož plody je určitě dobré alespoň vyzkoušet. Přináší s sebou totiž spoustu skvělých zdravotních benefitů.

Rakytník patří mezi blahodárné rostliny, u kterých je až k nevíře, že jsou mezi námi. Tento keř se totiž může pochlubit nejen léčivými účinky, ale celou řadou dalších zajímavostí. A ty si v následujících řádcích probereme.

Zdravotní benefity

Pojďme začít jeho účinky na zdraví. Ty jsou totiž ze všeho nejzajímavější a také nejznámější. Dobře se ví, že umí léčit a předcházet celé řadě chorob. Může za to bohaté množství látek obsažené plodech tohoto keře. Mezi nimi najdeme jak olee, tak účinné omega 3, 6 a 9 kyseliny, stejně tak jako nenasycené kyseliny. Tento zdravý koktejl pak dává dohromady něco, nad čím zůstává hlava stát.

Jestliže budete rakytník řešetlákový pravidelně konzumovat, můžete se těšit například ze sníženého rizika vzniku mozkových cévních příhod. Skvělým zdravotním benefitem je také schopnost zabránit vysoušení a vypadávání vlasů. Rakytník taktéž podporuje hojení ran a obranyschopnost organismu. Pokud se tedy dovnitř dostane nezvaný host, váš imunitní systém bude mít v bojí vítané posily.

Vyroste i z kamene

O rakytníku se říká, že může vyrůst i z kamene. A to je částečně pravda. I když se doporučuje pečovat o něj s patřičnou láskou, zvládne přežít i v suchém podnebí, nehostinné půdě i v silném větru. Tyto podmínky ale nejsou pro jeho růst a rozvoj úplně ideální. Jestliže to tedy bude alespoň trochu možné, určitě zainvestujte do hnojiva.

Vsaďte nejlépe na přírodní hnojivo v podobě hnoje. S tím se sice poměrně obtížně pracuje, hlavně kvůli jeho identickému zápachu, pro rakytník to je ale prvotřídní pochoutka. Právě z hnoje totiž dokáže získat všechny potřebné živiny ke svému růstu a rozvoji. A jestliže mu dodáte další látky v podobě draslíku a fosforu, budete mít napůl vyhráno. Pak se už jen stačí modlit za ideální počasí, abyste se mohli na konci léta těšit ze sladkých plodů vítězství.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation