free web hit counter
Jak balit ekologicky Staci se vyvarovat plastu

Jak balit ekologicky? Stačí se vyvarovat plastu

Celá řada eshopů i jednotlivců v poslední době sází na nový trend nazvaný ekologické balení. Nejde přitom o nic obtížného nebo nákladného.

Během balení zboží většina lidí nedbá na ekologii. Věděli jste ale, že se ekologicky balit opravdu dá. V tomto článku vám ukážeme, jak na to a co to vlastně znamená.

Co je to ekologické balení?

Zabalení zboží ekologickou cestou není příliš obtížné. Stačí k tomu jen selský rozum a běžně dostupné předměty, které při balení určitě používáte. V jednoduchosti se ale dá říct, že nejčastějším způsobem, jak balit ekologicky, je preferovat papír před plastem. Papír přitom může při balení zboží hrát prim doslova na všech frontách. Prázdná místa zajistíte papírovou výplní, zboží zabalíte do papírové krabice a všechno to zalepíte papírovou lepicí páskou.

U eshopu i jednotlivců ale určitě přijde vhod i tzv. zero-waste přístup. Jedná se o přístup, během kterého se budete snažit maximálně využít veškerých dostupných zdrojů. A to tím způsobem, abyste pořád nemuseli zbytečně kupovat zdroje nové. Balit se dá jednoduše, levně a přitom stále ekologicky. Stačí jen použít selský rozum.

Balte s rozumem

K balení zboží Praha se často používají pouze nové obaly. Důvod je přitom prostý. U nového obalu máte jistotu, že převoz vydrží. Také je menší pravděpodobnost, že dojde k jejímu poškození během jejího balení. To ale neznamená, že byste nemohli využívat ani už použité krabice. Právě naopak. Pokud je máte k dispozici, rozhodně po nich sáhněte.

Dávejte si ale pozor na to, aby nebyly poškozené. Pokud by měly díry, které by nešly jednoduše zalátat, stálo by vás to mnohem víc než pár korun za novou krabici z recyklovaného papíru. A to zákazníka, který by s vašimi službami nebyl spokojený. Takže se snažte balit ekologicky, ale také s rozumem. Veškeré zdroje využívejte na maximum a uvidíte, že klesnou i vaše celkové náklady.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Navigation